Selecteer een pagina
voorkant boekje de hoeders

De hoeders

De hoeders is een kleur- en voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of zeven. De hoeders zijn vogels die om elkaar geven, en dat belangrijker vinden dan veel andere dingen in het leven. De tekeningen weerspiegelen hun aandacht voor elkaar, en de rijmende teksten erbij geven net een andere kijk op zaken. Voor kinderen die graag nadenken – én hun (groot)ouders.
Door de tekeningen in te kleuren of te beplakken maak je van je boekje een uniek exemplaar. Kleurpotlood en waskrijt geven een mooi subtiel resultaat, gelpen springt er wat meer uit. Met een witte gelpen (0,5 mm) kun je de tekeningen aanvullen met je eigen lijntjes.

Ingenaaid, 28 bladzijden, ruimte voor eigen tekeningen, € 8,00

Niemand is zo wakker

Niemand is zo wakker is een roman over Spinoza. Een interpretatie, want we kennen hem alleen uit zijn filosofische brieven en boeken. Maar daaruit doemt een beeld op van een fijnzinnige, weldenkende en even moedige als bange man. Iemand die zich wil overgeven aan het leven en aan het geluk, en daar tegelijkertijd mee worstelt. Hij weet waar hij het geluk kan aantreffen en wil zijn inzichten daarover met iedereen delen, maar vindt hij het in zijn eigen leven? En wat kan zijn zoektocht ons brengen?

‘Iedereen staat op de schouders van reuzen, en Spinoza is voor mij zo’n reus. Iemand die je een tijdlang volgt, die je probeert te begrijpen en van wie je iets hebt te leren – om daarna verrijkt weer verder te gaan. Het schrijven van dit boek was voor mij een onmisbare stap op mijn weg. Ook ik wil mij overgeven aan het geluk, ook ik ken de worsteling daarmee; de angst, maar ook de moed die daardoorheen kan schemeren. De moed om kwetsbaar te zijn, iets van mezelf te laten zien en weer door te gaan. Ik stuur dit boek de wereld in voor wie ook de angst en de moed voelt om die weg te gaan.’ – Andrea Voigt

Harde kaft, 228 bladzijden, € 19,90